Minyak naik lagi :(

Minyak naik lagi. Mesti lepas nih macam-macam naik lagi. :(

Sekarang nih kena jimat lagi. Dah ler dah shopping time-time bargain je. Luxury-luxury nih dah tak de dah. Even craving nak makan western pun selalu ditahan-tahan. Ujung minggu je dah start masak. Even breakfast time hujung minggu pun dah tak beli. Pagi-pagi breakfast pun share dgn wife. So, tell me oh my glorious PM and Ministers, cam mana lagi sy nak ubah hidup saya? Saya pakai kereta sebijik je, tak macam pak pak menteri yg pakai entah berapa bijik keta ntah. Saya makan kat cafe-cafe tempat saya keja je, tak macam pak-pak menteri yg nak isap curut pun pegi kat hotel 5 star. Nak pegi jalan-jalan sekarang pun pikir dua tiga kali, tapi pak-pak menteri senang2 je pegi luar negara tiap2 bulan. Even nak beli barang-barang keperluan anak pun kena tunggu time bargain. So, tell me how I'm suppose to change my lifestyle?

1 comment:

zue said...

crazy ministers we have.