Konvo

Konvokesyen datang lagi. Aku tak berapa suka konvo walaupun aku suka gerai-gerai yang ada waktu konvo. Bila konvo datang, parking lot banyak tak boleh parking. Kenapalah diaorg suka pasang khemah atas parking lot? Eureka ada tempat untuk buat pameran, kompleks dewan kuliah pun ada, dataran merah @ bintang tu pun ada..aduih..penin-pening. Bila konvo datang, jem memang la teruk. Dengan student banyak yang still ada kuliah, dengan bas dalam universiti (rasanya time konvo tak beroperasi, tapi tadi tengok selamba badak je jalan), dengan kereta student, kereta parents, kereta staf. Aduih. Pastu kena pusing jauh. Dah la tahun nih kena amik dua orang budak kecik kat tempat berbeza. Ada jugak aku ikut jalan luar ni nanti.

Bila datang konvo je aku tak de mood nak wat keja. Tak tau nape. Jeles kot tengok org hepi berkonvo. :P

1 comment:

Riezal said...

Rindu zaman2 konvo kat usm.. walau pun tak penah berkonvo dalam hidup haha.. tapi suasana konvo di USM memang best